Новогодишни желби или одлуки: Од очај до благодарност

Многумина од нас никогаш не ни размислувале дека клучот за исполнувањето на новогодишните ветувања и желби е токму во нас Се ближат празниците, кога сите сме исполнети со зајакнати емоции, со проверка на нашите постигнати успеси, кроиме желби и планови за следната година. Имаме можност како никогаш досега да провериме колку цврсто стоиме на нозе…

Факти или секојдневие: Ќе научиме ли вистински да дебатираме и да се разбереме како луѓе?

Во основа ние не се однесуваме според некоја апсолутна вистина или докажан факт, туку сме водени од нашите убедувања, предрасуди кои, пак, се креирани од нашите претходни искуства, стравови, влијание кое го имаме од околината, родителите, а особено од медиумите и круговите во кои се движиме Дебати на сите страни, се разговара мирно или се…